Wij zetten ons in voor efficiënte en emissievrije stadslogistiek

Berser Network Logistics heeft het convenant ZES (Zero Emissie Stadslogistiek) van gemeente Rotterdam getekend. Om het aantal vrachtritten in de stad zoveel mogelijk te beperken, werken wij vanuit een logistieke stadshub. 

Rotterdam en de logistiek slaan de handen ineen

Efficiënte en emissievrije stadslogistiek is een gezamenlijke opgave van de overheid en het bedrijfsleven. Gemeente Rotterdam en de logistieke sector hebben daarom een convenant gesloten, waarin zij deze opgave onderschrijven. Berser Network Logistics tekende dit convenant en neemt het bij elke strategische beslissing in overweging.

Het convenant ZES is een lokale uitwerking van het nationale Klimaatakkoord en gaat met name in op de omvang van de zone en acties die in Rotterdam uitgevoerd worden. Een van de doelen is om het aantal vrachtritten in de stad zoveel mogelijk te beperken. 

De stadshub als duurzame oplossing

Landelijk is de logistieke stadshub steeds meer in opkomst. Zo ook in Rotterdam. Een stadshub is een verzamelpunt aan de rand van de stad, waar goederen gebundeld worden. Vervolgens vervoeren we de goederen naar de binnenstad. Dit beperkt niet alleen het aantal kilometers, maar ook de CO2-uitstoot van ons wagenpark. 

Meer weten over onze visie op duurzaamheid? Lees meer over onze aanpak of neem direct contact met ons op.

Neem contact op
Flexibel transport tegen een scherp tarief?

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan